Arq wil nieuw gebouw

Arq wil nieuw kantoor bij station Diemen-Zuid

Arq Psychotrauma Expert Groep, dat momenteel met 250 werknemers gevestigd is op Nienoord tegenover Holland Park in Diemen, wil een nieuw kantoor bouwen in de buurt van station Diemen-Zuid. Stichting Arq, dat ook naar andere lokaties heeft gekeken, heeft inmiddels een intentieverklaring voor een nieuwe locatie getekend met de gemeente Diemen.
Arq is een groep van instellingen die zich bezig houden met alle facetten van trauma en schokkende gebeurtenissen, zowel de preventie, onderwijs, onderzoekskant als zorgbehandelingen zelf. Voor een nieuwe locatie in Diemen wordt momenteel gewerkt aan een programma van eisen terwijl de gemeente ook met Arq in onderhandeling is over een mogelijke verkoop van de grond aan Nienoord. Op den duur zouden in dit gebied nieuwe woningen gebouwd moeten worden.