InHolland

Verhuizing InHolland Diemen stap dichterbij

Hogeschool InHolland, dat een grote vestiging heeft aan Wildenborch in Diemen Holland Park, heeft architectenbureau cepezed geselecteerd om een ontwerp te maken voor een nieuw onderkomen op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Het bureau heeft veel ervaring met het ontwerpen van onderwijsgebouwen. InHolland hoopt aan het begin van het volgende decennium te verhuizen waarmee de gebouwen in Diemen vrijkomen. De komende maanden wordt gewerkt aan een zogenaamd ‘voorlopig ontwerp’. Na de zomer organiseert het ontwerpteam een aantal sessies met de toekomstige gebruikers van alle domeinen van Inholland. Als alles volgens planning verloopt, neemt de raad van Amsterdam dit najaar een besluit over het bestemmingsplan. Tegen die tijd moet ook het gebouwontwerp klaar zijn waarmee InHolland kan beginnen met de aanbesteding. Eind dit jaar zou het bestuur dan het formele besluit kunnen nemen om te verhuizen.