campus Diemen Zuid

Woonruimte leerkrachten in Campus Diemen-Zuid

De gemeente Diemen is in gesprek met Greystar, de Amerikaanse eigenaar van het studentencomplex Campus Diemen-Zuid, over het verhuren van een aantal woningen aan leerkrachten en zorg-medewerkers die in Diemen werken of willen gaan werken. Dat gaat dan specifiek om appartementen in de uitbreiding van de campus met 774 eenheden waaraan momenteel volop wordt gebouwd door aannemer Van Wijnen. Die uitbreiding verrijst aan de Bergwijkdreef naast het bestaande complex van Greystar. ‘’Een deel van de nieuwe appartementen is bestemd voor young professionals. Wij denken dat leerkrachten en mensen die in de zorg werken zeker in die categorie vallen,’’ zegt wethouder Lex Scholten van wonen. Jongeren in dergelijke beroepen kunnen ook in Diemen vaak moeilijk aan geschikte woonruimte komen