Heemschut rietschuur

Heemschut blij met behoud Grote Rietschuur Diemen

Erfgoedvereniging Heemschut is zeer verheugd dat de gemeente Diemen de Grote Rietschuur op het Pantarterrein bij Plantage de Sniep wil kopen. ‘’Jarenlang is er gevochten voor het behoud van dit unieke Diemense gebouw,’’ zegt Heemschut. De Grote Rietschuur uit 1952 is een van de weinige nog overgebleven gebouwen van architect Frank van Klingeren. In de hal bevindt zich een bijzondere muurschildering van schilder Pierre van Soest. Pantar had het gebouw jarenlang in gebruik, maar heeft het niet meer nodig. Het gebouw is in 2016 door Heemschut voorgedragen als gemeentelijk monument. Dat heeft het pand gered: doordat De Rietschuur toen een ‘voorbescherming’ kreeg, is sloop van het gebouw tegengehouden. Nu wil de gemeente het historische pand overnemen om er mogelijk een culturele bestemming aan te geven of woningen in de maken.