Holland Park Diemen

Kozijnen flats Holland Park Diemen passen niet

De bouw van 317 woningen in Holland Park in Diemen, die door het faillissement van aannemer Moonen al maanden stil ligt, ondervindt verdere problemen. Het failliete bouwbedrijf blijkt geen bouwtekeningen te hebben gemaakt waardoor de kozijnen niet passen. Dat betekent dat honderd kozijnen terug moeten naar de fabriek. “Moonen heeft die tekeningen verzuimd te maken, dat hebben ze steeds voor zich uit geschoven”, zegt Peter van Noord, directeur van afbouwverzekeraar Woningborg in bouwvakblad Cobouw. Woningborg verwacht de bouwtekeningen nu in het derde kwartaal waarna de nieuwe aannemer, HSB een definitieve offerte kan maken. Woningborg moet dan nog beslissen of het die offerte wel of niet aanvaardt. In afwachting van de verdere bouw beheert HSB wel al het bouwterrein in Diemen. Eerder sprak wethouder Lex Scholten van Diemen de verwachting uit dat de bouw van de vier bouwblokken mogelijk begin 2019 hervat zal kunnen worden. De vertraging leidt er toe dat de gemeente niet op tijd kan beginnen met het verder afwerken van Holland Park.