diemenklaar19

Diemen is al klaar voor nieuwe tramlijn 19

Tramlijn 9 rijdt na 28 jaar zaterdag voor het laatst door Diemen. Vanaf zondag wordt de route overgenomen door een nieuwe tramlijn 19 die vanaf Diemen de Sniep niet meer naar het centrum van Amsterdam en het CS rijdt maar via het Leidseplein naar Sloterdijk. Het afscheid van Lijn 9, die sinds 1903 heeft bestaan, wordt zaterdagavond ‘gevierd’ met een aantal speciale ritten met oudere tramstellen. Ook de laatste rit rond middernacht rijdt er een oude tram op de route van de dan al voormalige Lijn 9.

Gezien de reacties op sociale media wordt een flinke belangstelling verwacht voor dit afscheid van de eerste tramlijn die ooit naar Diemen is gekomen. Met name op Facebook staan ook gevoelige afscheidsverhalen over de Diemer – en vroeger Ajax – lijn. Het GVB heeft wel de tramhaltes ook in Diemen van te voren aangepast zodat alles op tijd klaar is voor de nieuwe lijn 19.

lijn 9 oude stijl
lijn 9 oude stijl