AlfonsRuitenbeek

Oud-wethouder Alfons Ruitenbeek (98) overleden

Oud-wethouder Alfons Ruitenbeek van Diemen is op 98-jarige leeftijd overleden. Ruitenbeek was van 1978 tot 1986 wethouder voor het CDA. Dat was in de tijd van de burgemeesters Strumphler Tideman en Van Dok – Van Weele. Daarvoor was Ruitenbeek zes jaar raadslid en fractieleider voor die partij. Voor die tijd maakte hij raadsverslagen voor de Volkskrant. Als wethouder was hij o.a. betrokken bij de welzijnsontwikkelingen van de wijk Diemen-Zuid, bij de komst van de Vereniging voor Samenlevingsopbouw en bij de oprichting van het kinderdagverblijf Pino. Na zijn wethouderschap is Ruitenbeek onder meer mede-oprichter en voorzitter geweest van VIVOS geweest. Hij was tot op hoge leeftijd actief, onder meer als redacteur van het kerkblad van De Nieuwe Stad in de Bijlmer en redacteur van het tijdschrift van de Historische Kring Diemen.