Diemer Festijn

Diemer Festijn werpt schaduwen al weer vooruit

Het Diemer Festijn wordt dit jaar gehouden van 4 tot en met 8 september. In verband daarmee heeft de gemeente Diemen al de nodige verkeersmaatregelen aangekondigd. Zo wordt de Ouddiemerlaan tussen de ingang van de parkeergarage en het Wilhelminaplantsoen afgesloten van zondag 2 september tot en met maandag 10 september. Gedurende die tijd rijdt doorgaand verkeer én bus 44 om via de Arent Krijtstaat met tijdelijke bushaltes op de Maarten Luther Kinglaan. Langs die route gelden parkeerverboden om de bus vrije doorgang te bieden. Een groot gedeelte van het centrum inclusief het Diemerplein en het terrein achter het gemeentehuis wordt van maandag 3 tot en met maandag 10 september voetgangersgebied, ook om overlast van fietsen te voorkomen. In aanpalende straten, tot en met de Willem de Zwijgerlaan, gaan weer parkeer- of stopverboden gelden. Eventuele geparkeerde voertuigen worden weggesleept. Op zaterdag 8 september is ook het fietspad langs de Albert Loethoelistraat afgesloten in verband met een vrijmarkt.