Overval

Explosie in flat Beukenhorst Diemen-Zuid

In het flatgebouw Beukenhorst in Diemen-Zuid is vannacht rond kwart over twee vermoedelijk een handgranaat geëxplodeerd. Dat gebeurde voor de deur van een flat op de eerste etage. De ruiten van die woning en van een aantal aangrenzende huizen zijn gesprongen maar er raakte niemand gewond. Volgens ooggetuigen zou het gaan om een handgranaat maar dat is nog niet door de politie bevestigd. Er zijn in de buurt van de explosie scherven gevonden van wat lijkt op een handgranaat. De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Eerder werd al een handgranaat gevonden bij een woning aan Plantage de Sniep in Diemen. In Amsterdam worden de laatste tijd ook regelmatig handgranaten aangetroffen. Het flatgebouw in Beukenhorst werd drie jaar geleden getroffen door een ernstige gasexplosie.