Statushouders Diemen

Omwonenden explosie-flat Beukenhorst ongerust

De gemeente Diemen en woonstichting De Key gaan de bewoners van de flats aan Beukenhorst in Diemen-Zuid waar vrijdagochtend vroeg een explosie plaatsvond via de in de wijk actieve sociaal beheerder verdere uitleg geven en hen waar mogelijk gerust stellen. Omwonenden krijgen ook de mogelijkheid om gebruik te maken van slachtofferhulp of andere ondersteuning. Dat heeft loco-burgemeester Jeroen Klaasse verklaard na een bezoek aan de plaats van de explosie. Die vond plaats voor de deur van een hoekflat op de eerste verdieping. De Key is daar met ondersteuning van de gemeente al druk bezig met het vervangen van de gesprongen ramen. ‘’Veel bewoners zijn erg geschrokken van wat er vannacht is gebeurd. Ik heb zelf met een aantal mensen gesproken en we zullen proberen hen verder gerust te stellen. De politie is volop bezig met het onderzoek, daar kunnen we nu nog niets over zeggen. Wel zal de politie de komende dagen meer aanwezig zijn in deze buurt,’’ aldus Klaasse. Burgemeester Erik Boog keert vrijdagavond terug van vakantie en zal de zaak dan verder overnemen.