Daarom Duurzaam Diemen

Diemen Ecostroom zoekt dak voor zonnepanelen

De kort geleden opgerichte lokale bewoners energie-coöperatie Diemen Ecostroom is op zoek naar een groot dak binnen Diemen om er zonnepanelen op te installeren. Diemen Ecostroom wil op termijn zoveel mogelijk daken verwerven en die vol leggen met zonnepanelen. Bewoners kunnen de stroom afnemen en via hun energierekening verrekenen. Op die manier denkt de coöperatie een bijdrage te kunnen leveren aan de verduurzaming van Diemen. Diemen Ecostroom is een initiatief van Daarom Duurzaam Diemen. Die groepering is op zoek gegaan naar een lokale energie-coöperatie met ervaring op het gebied van zon en daarbij bij Ecostroom terecht gekomen. De coöperatie Diemen Ecostroom werkt samen met Daarom Duurzaam Diemen maar is geheel onafhankelijk. Voorzitter is Jorrit Leijting, een in Diemen wonende zelfstandig adviseur duurzaamheid.