Autostelen

Grote zoekactie politie rond bestelbus Diemen-Zuid

De politie van Diemen en Amsterdam heeft woensdagavond een grote zoekactie uitgevoerd rond Holland Park in Diemen-Zuid. Dat gebeurde nadat rond kwart voor negen een witte Ford Transit bestelbus was achtergelaten op de hoek van de Bergwijkdreef en de Charley Tooropgracht, één van de nieuwe straten in Holland Park. De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en zocht de straten in de buurt af. Ook riep de politie via Burgernet op of iemand de inzittenden van de bus had gezien maar raadde daarbij aan niet zelf te handelen maar 112 te bellen. De bestelbus zelf is door de politie in beslag genomen. Wat de achtergrond is van de actie was woensdagavond nog niet meegedeeld. Vrijwel tegelijkertijd werd uit Diemen-Noord een enorme knal gemeld maar of die enig verband houdt met de zaak is onbekend.