StationDZ-Renovatie

Veel storing en vertraging op metrolijn Diemen

Metrolijn 53 die de stations Verrijn Stuartweg en Diemen-Zuid in Diemen bedient wordt, net als de andere Amsterdamse metrolijnen, voortdurend getroffen door storingen of problemen met het materieel. Ook vallen er regelmatig ritten uit doordat het GVB niet voldoende metrostellen heeft. De afgelopen weken is het ook enkele malen voorgekomen dat Lijn 53 niet verder rijdt dan Spaklerweg. Het GVB vreest dat de problemen voorlopig niet uit de wereld zullen zijn en dat reizigers ook de komende maanden rekening moeten houden met uitval van ritten. ‘’We hebben geen lucht, we zijn door onze reserves heen. We zijn druk bezig om het oude materieel te renoveren. Het is telkens een kwestie van kiezen tussen betrouwbaarheid en beschikbaarheid. We hebben op papier genoeg metro’s om de dienstregeling te kunnen rijden, maar onze reserves zijn beperkt. Als het tegenzit komen we in de problemen,’’ verklaart een woordvoerder tegen Het Parool.