hoogbouw nee

Plannen Arent Krijtstraat 1 Diemen stap verder

De bouw van een appartementencomplex van zeven tot acht woonlagen op de hoek van de Arent Krijtstraat en de Hartveldseweg in Diemen Centrum moet volgend jaar zomer beginnen. De woningen kunnen dan eind 2020 worden opgeleverd. Het voorlopige ontwerp voor het complex is zo goed als klaar. Dat ontwerp is gebaseerd op een trapsgewijs gebouw dat de voorkeur kreeg tijdens twee eerder gehouden bijeenkomsten met omwonenden en belangstellenden. Het in opdracht van projectontwikkelaar AM uitgewerkte voorstel wordt eerst voorgelegd aan de welstandscommissie en vervolgens in oktober toegelicht tijdens een volgende participatiebijeenkomst. De nieuwe plannen zouden dan in mei 2019 terug komen in de gemeenteraad van Diemen. De meerderheid van de raad verwierp eerder na ruime tegenstand uit de buurt een gebouw dat twaalf verdiepingen zou tellen. Het actiecomit├ę Hoogbouw Nee heeft eerder aangegeven het participatietraject te boycotten en te zijner tijd bezwaar tegen de plannen in te zullen dienen.