Parkeerplaats

Partijen Diemen willen steun voor restauratie pastorie

De Ouderenpartij Diemen en Leefbaar Diemen willen dat de gemeente financiële steun voor de restauratie van de pastorie aan de Hartveldseweg ‘bespreekbaar maakt’. De gemeente moet over de restauratie van het uit 1882 stammende gebouw gaan praten met het parochiebestuur en andere betrokken partijen, stellen beide raadsfracties in een motie die donderdag aan de orde komt in de gemeenteraad. Ouderenpartij Diemen en Leefbaar Diemen stellen dat ‘het behoud van de pastorie als monumentaal gebouw voor Diemen gewenst is’. Het gebouw en de naast gelegen RK Kerk St Petrus Banden bieden echter naar buiten toe een ‘gesloten’ indruk omdat zij vrijwel uitsluitend voor kerkelijke functies worden gebruikt. Beide panden bieden wel mogelijkheden voor een meer ‘open’ gebruik, zoals bijeenkomsten, exposities, kleine bedrijfjes en andere activiteiten in de sociaal-culturele sfeer, denken de twee Diemer partijen. In mei verzocht de gemeente Diemen het parochiebestuur al voor 1 september met een plan te komen voor het in verval rakende monumentale gebouw.