Betaald parkeren Muiderstraatweg

Bomen langs hoofdweg door Diemen verplant

De bomen die momenteel staan langs de Muiderstraatweg en Hartveldseweg, de as door het centrum van Diemen, gaan verdwijnen. Bij de opknapbeurt voor die Oost-West As verandert de wegindeling waardoor de bomen niet kunnen blijven staan. Een deel wordt direct elders herplant, andere worden tijdelijk geplant in een zogenaamd bomendepot. Het verplanten gebeurt op zaterdag 20, maandag 22 en dinsdag 23 oktober. ‘’Omdat er in het weekend van 20 oktober gewerkt wordt door GVB, staat er geen spanning op de bovenleiding. Dat maakt het mogelijk alle grote bomen, waarvan sommige met de kroon deels in de bovenleiding zitten, te verplanten. De kleinere bomen kunnen voorlopig nog blijven staan,’’ aldus een woordvoerster van de gemeente. ‘’Na afronding van de opknapbeurt, worden er nieuwe bomen geplant. Een mix van verschillende boomsoorten gaat zorgen voor een mooie groene uitstraling van de  Oost-West As. Met een mix van bomen, en niet één soort, zorgen we voor meer biodiversiteit, dus meer soorten insecten en vogels.’’