Holland Park

Niet voor 2021 huizen in nieuw deel Holland Park

Nieuwe woningen in een komende wijk Holland Park West zullen pas op zijn vroegst in 2021 klaar zijn. Dat heeft de gemeente Diemen laten weten op Facebook naar aanleiding van vragen over nieuwsberichten, ook op diemerkrant.nl, dat de aanbesteding van 624 woningen in dit deel van Diemen nog dit jaar zal beginnen. ‘’Er zijn veel mensen geïnteresseerd in een huurwoning op deze locatie. Gezien de woningschaarste begrijpen we dit heel goed. Alleen zijn de plannen nog te pril en is inschrijven nog niet aan de orde,’’ aldus de gemeente. Diemen gaat eerst een marktpartij zoeken om Holland Park West te ontwikkelen. ‘’Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste woningen eind 2021, begin 2022 gereed zijn. Dus voorlopig geldt dat iedereen nog geduld moet hebben.’’ De plannen hebben ook tot teleurgestelde reacties geleid bij bewoners van het bestaande Holland Park. Hen is bij de verkoop voorgespiegeld ‘dat ze aan het water en bij het groen zouden wonen’ terwijl volgens de bewoners nu de helft van het park wordt opgeofferd voor nieuwbouw. Enkele bewoners willen onderzoeken of ze nog bezwaar kunnen maken tegen de plannen.