Dag kinderburgemeesters in Diemen een succes

De Landelijke Dag voor Kinderburgemeesters in Diemen was zaterdag een groot succes. Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn ontvingen in het gemeentehuis van Diemen 26 kinderburgemeesters uit heel het land. Zij werden begeleid door een afvaardiging uit hun gemeente. Deze derde landelijke dag voor kinderburgemeesters stond in het teken van het uitwisselen van ervaringen en ideeën over kinderparticipatie. Ook werd er gewerkt aan een concreet plan voor elke aanwezige gemeente, om kinderen in een kwetsbare positie beter te helpen. De kinderen werden daarbij geholpen door SAM& (samenvoorkinderen.nl) en de aangesloten fondsen. Verder werd het belang van kinderrechten onder de aandacht gebracht door Kinderrechten.nu. Deze stichting presenteerde een checklist over kinderrechten voor gemeenten. Meedenken en meedoen door kinderen vormen de basis van deze kinderrechten. De kinderburgemeesters volgden ook een ‘Workshop Vloggen”, zodat zij straks hun lokale initiatief en het proces daar naar toe zelf op beeld kunnen zetten. De presentatie van de dag was in handen van de Diemense acteur, presentator en zanger Tim Douwsma.

Foto Tanja  Lakeland – Holzhaus