Bergwijkpark Diemen

Upgrade voor kantorenwijk Bergwijkpark

Het kantorengebied Bergwijkpark Zuid in Diemen krijgt een upgrade. In eerste instantie wordt de openbare ruimte verbeterd, met mogelijke aandacht voor gezondheidsactiviteiten voor de werkenden in dit gebied, verdere verbetering van de veiligheid, meer groen en ook speelse elementen. Later zal worden gekeken hoe de branding van de hoogwaardige kantorenwijk verder verhoogd kan worden. De gemeente reageert daarmee op kritiek van een aantal in Bergwijkpark-Zuid gevestigde bedrijven dat het gebied wat sleets is geworden en uit de picture is geraakt door de vele aandacht voor Holland Park. In gezamenlijk overleg is besloten dat Bergwijkpark-Zuid een kantoorlocatie zonder woningen zal blijven. In dit deel van Diemen zijn ondernemingen gevestigd als Randstad, Tempo Team, International Card Services, Tele2 en Manpower.