holland park school

Ruim 700 woningen klaar in Holland Park

In de nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen-Zuid wordt deze maand het grote woonblok 17 opgeleverd. Het aantal gebouwde woningen in Holland Park zal daarmee zijn opgelopen tot ruim 700. Blok 17 is ontworpen door meerdere architecten en wordt straks aan drie kanten omringd door grachten. Eerder deze maand werd de eerste brug over één van die grachten al officieel geopend door de Diemer wethouder Lex Scholten. De verdere afbouw van Holland Park wordt belemmerd door het faillissement van één van de aannemers, Moonen Groep, eerder dit jaar. Gevreesd wordt dat de bouw van de vier blokken appartementen waar deze groep aan werkte langdurige vertraging op zal leveren waardoor de laatste woningen mogelijk pas in 2021 opgeleverd zullen worden. Dat betekent dat ook de afwerking van de wijk voorlopig niet volledig voltooid kan worden, hebben B&W van Diemen al eerder laten weten.