Campus

Nieuwbouw Campus Diemen-Zuid voor young professionals

Van de 774 nieuwe appartementen waarmee Campus Diemen-Zuid wordt uitgebreid zijn er slechts 78 bestemd voor studenten. De overige woningen gaan naar young professionals, zoals pas afgestuurden, of zijn bestemd voor kortverblijf. Dat blijkt uit een interview met aannemer Van Wijnen in Stedenbouw. Van Wijnen heeft het project, nu bekend als OurDomain Amsterdam Diemen, samen ontwikkeld met de gemeente Diemen en Greystar, de Amerikaanse onderneming die de campus in 2013 heeft gekocht van het Diemense bedrijf Snippe. De uitbreiding bestaat uit een nieuwe vleugel met studentenwoningen aan de bestaande gebouwen en twee hoge flats met 698 appartementen. Daarbij gaat het om studio’s en éénkamer-appartementen van 22 tot 50 vierkante meter. De laatste woningen moeten over een jaar worden opgeleverd.