Holland Park Diemen

Kopers deel Holland Park wachten lang op hun huis

Meer dan 200 kopers van een woning in twee blokken op Holland Park in Diemen-Zuid die werden gebouwd door de failliete Moonen Groep krijgen pas in 2020 of zelfs 2021 de sleutel. Eerder hadden ze verwacht dat ze uiterlijk begin volgend jaar hun huis zouden kunnen betrekken. De meesten moeten vervangende woonruimte zoeken wat vele duizenden euro’s aan extra kosten met zich mee brengt, aldus de Vereniging van Eigenaren donderdag in de gemeenteraad van Diemen. De VvE is ongerust dat de gemeente al is begonnen met de infrastructuur waardoor de verdere bouw belemmerd kan worden maar wethouder Lex Scholten nam die angst weg: ‘’We hebben nauwkeurig met de aannemer alles bekeken en voeren geen werkzaamheden uit waar de bouwers van blok 18 en 19 straks last van hebben.’’ Scholten benadrukte verder opnieuw dat de gemeente geen rol heeft bij de verdere afwikkeling van de problemen.