Groot materieel bij verplaatsen bomen Muiderstraatweg

De grote bomen langs de Muiderstraatweg in Diemen worden dit weekend verplaatst. Daarvoor wordt groot materieel ingezet, inclusief een dieplader van Koninklijke Saan uit Diemen. Een aantal bomen is direct herplant in de nieuwbouwwijk Plantage de Sniep en langs de A10, andere gaan tijdelijk naar een bomendepot. Het bomentransport zal tot en met dinsdag duren. De gemeente liet zaterdagochtend weten dat het werk toen op schema lag. De bomen kunnen niet langs de Muiderstraatweg blijven staan wegens de komende reconstructie van die straat. Tegelijk werkt het GVB aan de vernieuwing van de sporen tussen de eindlus van Lijn 19 en de Nic. Lublinkstraat. Tramlijn 19 rijdt daarom vier dagen lang niet naar en van Diemen maar wordt vervangen door een tijdelijke buslijn 29. De afsluitingen en omleidingen rond de Muiderstraatweg leiden wel regelmatig tot opstoppingen in het centrum van Diemen en in de Burg. Bickerstraat.