oplichter

Man die winkel in Diemen oplichtte gaat de cel in

De man die in mei en juni de elektronicawinkel van Expert in Diemen en een soortgelijke zaak in Haarlem oplichtte is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook moet hij ruim 10.000 euro schadevergoeding betalen aan de winkels, meldt Het Parool. De man deed zich voor als medewerker van een bestaand bedrijf en bestelde meerderde malen elektronica zonder te betalen. De politie kon hem uiteindelijk aanhouden dankzij de medewerking van de eigenaar van de Diemer winkel. Dat gebeurde toen hij de pakbon ondertekende voor een nieuwe bestelling. Uit onderzoek is gebleken dat de dader, die al eerder voor dergelijke vergrijpen was gepakt, de bestelde elektronica verkocht aan een winkel die tweedehands goederen opkoopt. Ook gaf hij zijn ex-vrouw een wasmachine en -droger.