Parkeerplaats

Kunstobject bij wandelboulevard Oost-West as Diemen

Langs de wandelboulevard die zal ontstaan langs de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg, de zogenaamde Oost-West as door Diemen, moet een kunstobject komen. Daarom gaat de gemeente vier kunstenaars benaderen om een eerste idee te leveren voor deze kunsttoepassing. Wethouder Lex Scholten: ”Beeldende kunst levert zonder meer een bijdrage aan de aantrekkelijkheid van een gebied; hetzij in combinatie met functionele elementen zoals bijvoorbeeld banken, hetzij als losstaand element. De gemeente is een groot voorstander van kunst langs deze beeldbepalende weg, vandaar dat er al een bedrag van € 150.000 ten behoeve van kunst in de plannen is opgenomen. Ik denk dat een kunsttoepassing niet alleen kan bijdragen aan een fraai en aantrekkelijk verblijfsgebied, maar ook aan de herkenbaarheid en identiteit van Diemen’’. In de Cultuurnota 2018-2022 ‘Cultuur maak je Samen’ werd al geconstateerd dat een koppeling van beeldende kunst aan de uitvoering van infrastructurele projecten kansen biedt op meer kunst in Diemen.