Sint komt onder grote belangstelling aan in Diemen

Sinterklaas werd zaterdagochtend op en rond de Loswal in Diemen weer verwelkomd door vele honderden kinderen, hun ouders, grootouders en andere belangstellenden. De Sint kwam met tientallen Zwarte Pieten – en een enkele veegpiet – met de stoomboot Spanje aan door de Diemerbrug en meerde aan bij de kade. Daar werd hij verwelkomd door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn. Na het publiek kort toegesproken te hebben vertrok de Sint eerst naar winkelcentrum Diemerplein waar hij met al z’n Pieter een paar uur doorbracht. Later op de dag werd ook nog een bezoek gebracht aan de buurtwinkelcentra Kruidenhof in Diemen-Zuid en Gruttoplein in Diemen-Noord. Ook daar waren kinderen massaal aanwezig om de Goedheiligman en z’n Pieten te verwelkomen.