studentencomplex diemen

Studenten Diemen-Zuid zitten al dagen in de kou

Een groot aantal studenten in de containerwoningen bij de Bergwijkdreef in Diemen-Zuid zitten al dagen zonder verwarming en warm water. De situatie was dit weekend zo bar dat woningstichting De Key, die het complex in Diemen beheert, kacheltjes heeft uitgedeeld aan de bewoners. Volgens De Key is de helft van de studentenappartementen aangesloten op het warmtenet van Nuon. ‘’Bij een deel van deze woningen is de warmtetoevoer niet optimaal. We doen er alles aan om te zorgen dat de bewoners niet in de kou zitten, dus hebben we afgelopen zaterdag straalkachels uitgedeeld. We hopen op een spoedige definitieve oplossing,’’ aldus een woordvoerder van de woonstichting. De Key werkt nauw samen met Nuon om de problemen snel op te lossen. Het complex containerwoningen, niet te verwarren met de Campus Diemen-Zuid, moet tegen eind 2022 verdwijnen om plaats te maken voor nieuwbouw.