Nieuwe kazerne brandweer Diemen officieel geopend

De totaal vernieuwde brandweerkazerne van Diemen is zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen. De opening werd verricht door burgemeester Erik Boog terwijl in en rond de kazerne een reeks attracties was opgesteld. Het oude gebouw aan de D.J. den Hartoglaan, dat uit 1969 dateerde, is grotendeels gesloopt waarbij ook de dienstwoningen die voorheen tot de kazerne behoorden zijn verdwenen. In plaats daarvan is een modern nieuw kantoordeel met een kantine, kleedkamers, instructieruimten en andere voorzieningen gebouwd aan en boven de opstelplaatsen voor de brandweerwagens die wel zijn blijven staan. De vernieuwing in opdracht van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft 1,8 miljoen euro gekost. De naam Amsterdam-Amstelland prijkt ook in grote letters op het nieuwe pand; de naam Diemen is er niet te zien.