Politie waarschuwt voor bergen afval Holland Park

In de nieuwe wijk Holland Park liggen regelmatig enorme bergen grof vuil en andere afval, waaronder vooral veel verpakkingsafval. Dat is geen prettig gezicht voor de bewoners maar door het aanwezige afval is er ook meer kans op ongedierte, waarschuwt de wijkagent voor Holland Park Giovanna Masala. ‘’Ik denk dat wij dat met z’n allen niet willen. Daarom is mijn motto: houd Holland Park met z’n allen schoon, dan komt deze mooie nieuwe wijk helemaal tot zijn recht!’’ schrijft Masala op Facebook. Het probleem is dat er steeds meer woningen worden opgeleverd terwijl de voorzieningen, zoals de afvalcontainers, nog niet op peil zijn. De containers kunnen het afval en/of grof vuil daarom nog niet aan. De wijkagent wijst de bewoners van Holland Park op het recycleplein van de Gemeente Diemen aan Landlust, vlak langs de A1 in Diemen-Noord. Dat afvalpark is van maandag tot en met zaterdag geopend maar op zondag gesloten.