Autostelen

Politie Diemen controleert op illegale bewoning

De politie van Diemen heeft maandag op een achttal adressen gecontroleerd of de bewoners degenen zijn die daar in het bevolkingsregister staan ingeschreven ‘’Wij gingen op onderzoek uit en vroegen de bewoners om hun verhaal. Met de door ons opgehaald informatie gaan we nu verder,’’ aldus de politie. De actie past in de operatie Scheerlicht om ondermijnende criminaliteit in Diemen op te sporen en aan te pakken. Na een pilot in Diemen-Noord, waardoor 39 woningen weer beschikbaar zijn gekomen, wordt die campagne nu uitgerold over heel Diemen. ‘’De adressen worden gecontroleerd op basis van signalen die binnenkomen. Er is geen sprake van een vooropgezet plan per wijk. Over de uitkomsten van de bezoeken kunnen we meestal niet direct mededelingen doen. Regelmatig moet er nog vervolgonderzoek plaatsvinden. We geven ook geen informatie over de adressen die we controleren. Wel worden de resultaten van Scheerlicht regelmatig geëvalueerd en dat zijn de momenten om naar buiten te treden,’’ aldus een woordvoerder van de gemeente desgevraagd.