Overname in Diemen gevestigde Tele2 goedgekeurd

De overname van de in Diemen gevestigde telecomaanbieder Tele2 door T-Mobile is goedgekeurd door de Europese Commissie. T-Mobile kan nog niet zeggen wat dat voor gevolgen heeft voor de werknemers op de vestiging in kantorengebied Bergwijkpark-Zuid. ‘’Tot het officiële moment van samengaan blijven T-Mobile en Tele2 concurrenten van elkaar en verandert er niets. In de komende maanden ligt de focus op de integratie van beide bedrijven waarbij het belang van klanten en medewerkers voorop staat,’’ aldus een persbericht. ‘’De gefuseerde organisatie zal de Nederlandse telecommarkt verder opschudden en de huidige dominante spelers KPN en VodafoneZiggo blijven uitdagen. Daarmee ontstaat meer concurrentie en dat is in het voordeel van de klant.’’De overname van Tele2 is onderdeel van de lange termijn investeringsvisie van Deutsche Telekom, eigenaar van T-Mobile. Op Bergwijkpark-Zuid is eerder dit jaar wel het grote pand van verzekeraar Generali leeg komen te staan na de overname van dat bedrijf.