Raad Diemen keurt plannen nieuwe basisschool goed

De gemeenteraad van Diemen heeft de plannen voor een nieuwe brede basisschool en de daarvoor uitgetrokken investering van 14 miljoen euro goedgekeurd. De school komt in een nieuw gedeelte van Holland Park en vervangt Het Atelier in Diemen-Zuid. Diemen zoekt nu een projectontwikkelaar om zowel de woningen als de school te bouwen. De school kan daarbij in een woningcomplex worden opgenomen of als apart schoolgebouw worden gebouwd. Wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs liet weten dat Diemen op den duur mogelijk nog een nieuwe basisschool nodig heeft. ‘’Dat zal niet de eerstvolgende jaren zijn maar op langere termijn blijkt uit de planning dat er mogelijk meer kinderen in Diemen wonen dan waar we tot nu toe van uit gingen. Het kan zijn dat we de capaciteit van bestaande scholen kunnen vergroten, bijvoorbeeld met portocabins, maar ik sluit niet uit dat er nog een nieuwe school bij moet komen.’’