Metrostation Diemen-Zuid weer aan beide kanten open

Op metrostation Diemen-Zuid is de ingang Campus/Schelpenhoek weer in gebruik genomen. Hoewel er nog grote bouwhekken staan en schermen ook aangeven dat de toegang nog altijd gestremd is, is de ingang zelf wel weer open. De gemeente Amsterdam heeft ook de beide metrostations in Diemen de laatste maanden grondig onder handen genomen in het kader van de vernieuwing van de Oostlijn. Om te vieren dat die werkzaamheden klaar zijn, organiseert het GVB op woensdag 12 december samen met de reizigers een reeks activiteiten. Op station Diemen-Zuid zijn er van vier tot vijf gratis pannekoeken en van vijf tot zes uur gratis erwtensoep. Voor beide geldt echter op=op. Van half vijf treedt Swazoom On the move een kwartiertje op op Diemen-Zuid. Het programma, met vanaf tien uur ook een reeks evenementen op andere stations langs de Oostlijn en in de metro zelf, bevat nog geen activiteiten op het andere Diemer metrostation Verrijn Stuart.