Arq wil nieuw gebouw

Arq ziet af van nieuwbouw bij station Diemen-Zuid

Arq Psychotrauma Expert Groep ziet af van het plan om in de buurt van station Diemen-Zuid een nieuw kantoor te bouwen. Arq, een groep van instellingen die zich bezig houden met alle facetten van trauma en schokkende gebeurtenissen, heeft momenteel een kantoor aan Nienoord aan de rand van Holland Park waar rond de 250 mensen werken. Dat kantoor moet echter verdwijnen om plaats te maken voor verdere woningbouw in dit deel van Diemen. Arq had een intentieverklaring getekend met de gemeente Diemen voor een nieuw kantoor in de buurt van station Diemen-Zuid. Ook werd al gewerkt aan een programma van eisen terwijl de gemeente ook met Arq in onderhandeling was over een mogelijke verkoop van de grond aan Nienoord. De intentieverklaring is echter verlopen en Arq ziet af van nieuwbouw bij station Diemen-Zuid, meldt de gemeente in de zogenaamde Vierde Kwartaalbrief aan de raad. Of de instelling nu helemaal uit Diemen verdwijnt of elders in de gemeente alsnog een locatie zoekt is nog niet bekend.