Verhuizing Saan uit Diemen-Zuid komt dichterbij

Het vertrek van Koninklijke Saan uit Diemen-Zuid naar een nieuwe locatie aan de Overdiemerweg lijkt dichterbij te komen. Voor het gebied bij de Uyllanderbrug aan de kant van IJburg wordt een bestemmingsplan voorgesteld dat de vestiging van een logistieke dienstverlener mogelijk moet maken. ‘’Beoogd gebruiker van de locatie is het bedrijf Saan dat daarmee vertrekt uit Diemen Zuid,’’ aldus is te lezen in de B&W-stukken over dat plan. Het terrein aan de Overdiemerweg, dat ligt aan een inham van het Amsterdam-Rijnkanaal, is eigendom van Nuon maar die heeft het niet meer nodig. Of Saan definitief kiest voor een verhuizing binnen Diemen en wanneer dat dan zou moeten gebeuren, is nog niet bekend. De gemeente heeft eerder laten doorschemeren het grote terrein aan de Weesperstraat waar Saan momenteel is gevestigd mogelijk te gebruiken voor woningbouw.