Buslijn 29

GVB bestelt eerste reeks elektrische bussen

Het GVB heeft bij het Nederlandse VDL Bus & Coach de eerste 31 elektrische bussen besteld. Bovendien neemt het GVB een optie op nog eens 69 van die voertuigen. Op den duur wil het vervoerbedrijf, dat ook de buslijnen 44 en 66 in Diemen verzorgt, alle 200 nu rijdende dieselbussen vervangen door zero-emissie voertuigen. Die zijn niet alleen schoner maar maken ook minder lawaai. Het klimaatsysteem in die nieuwe bussen is voorzien van een warmtepomp dat volgens het GVB zorgt voor een hoog passagierscomfort. De nu bestelde bussen worden ingezet op de lijnen 15, 22 en 36 die alle beginnen en eindigen op Station Sloterdijk. Daar komt ook snellaad-apparatuur om de bussen tussentijds bij te laden. Gedurende de nacht worden de batterijen met 31 langzaamladers volledig herladen op de GVB-locatie Garage West.