Diemen houdt snorfietser nog op het fietspad

In Diemen blijven snorfietsen voorlopig nog op de fietspaden rijden. Amsterdam verplicht snorfietsers vanaf 1 april op de rijbaan te rijden en een helm te dragen maar Diemen gaat dat besluit niet volgen. ‘’Snorfietsers blijven binnen de bebouwde kom van Diemen op de fietspaden en (brom)fietspaden,’’ schreven B&W eerder in antwoord op raadsvragen van de VVD. Een woordvoerster van de gemeente voegt daar aan toe dat de fietspaden in Diemen niet zo druk zijn als in de hoofdstad. Wel moeten er verkeersveilige overgangen komen op de grens van de verschillende verkeersroutes tussen Diemen en Amsterdam, zoals bij de Hartveldseweg/Middenweg. De gemeente is nog in overleg met de gemeente Amsterdam en stadsdeel Oost over de situatie bij de brug naar de Radioweg omdat die weg straks mogelijk ook verboden wordt voor snorfietsen.