Bruggen Diemen niet verlicht vóór de feestdagen

De speciale verlichting van de twee ophaalbruggen over de Weespertrekvaart in Diemen, de Diemerbrug en de Venserbrug, is niet voor de feestdagen klaar. De gemeente kondigde in oktober nog aan dat de verlichting deze maand zou werken maar er heeft iets tegen gezeten met de levering van de benodigde projectglazen. Het plan is voorlopig de bruggen nu vanaf begin januari te verlichten. Dat betekent dat de bruggen met op maat gemaakte projectoren worden aangelicht waarbij de contouren van de bruggen zijn ‘uitgesneden’. Daardoor worden alleen de vlakken verlicht die verlicht mogen worden, waardoor geen lichtvervuiling ontstaat. Die techniek wordt al bij een aantal bekende monumenten in het land toegepast. Met dit systeem zijn ook leuke effecten te creëren, zoals bij bijzondere perioden of gelegenheden.