Nieuwe rotonde Diemen deels in gebruik genomen

De rotonde op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Muiderstraatweg in Diemen is deels in gebruik genomen. Verkeer vanaf de Prins Bernhardlaan kan nu weer in beide richtingen de Muiderstraatweg op rijden. De kruising met de trambaan is daarbij beveiligd met verkeerslichten. Vanaf de Diemerbrug de Prins Bernhardlaan in kan nog niet zodat ook Buslijn 44 voorlopig nog om blijft rijden. Doorgaand verkeer vanaf Plantage de Sniep is eveneens nog niet mogelijk maar vindingrijke automobilisten hebben al bedacht dat je wel bij de ingang van de parkeerplaats bij de Sporthal om kan keren. De overige werkzaamheden aan de rotonde zullen nog een aantal weken duren. De gemeente hoopt dat de rotonde eind februari volledig in gebruik genomen kan worden.