Sportveld Diemen

Verhuizing honkbalclub Diemen gaat niet door

De gedwongen verhuizing van honkbalclub TIW Survivors van Sportpark Diemen naar Middenmeer in Amsterdam gaat voorlopig niet door. Dat meldt Het Parool. ‘’Diemen heeft hiertoe besloten na onderzoek van honk- en softbalbalbond KNBSB. Hieruit blijkt dat het gecombineerde honk- en softbalveld van OVVO op sportpark Middenmeer in Oost niet voldoende capaciteit heeft om alle teams van beide verenigingen hun wedstrijden te laten spelen,’’ aldus de krant. B&W van Diemen willen TIW Survivors weg hebben om ruimte te maken voor hockeyvelden en een extra veld voor SV Diemen. Voorzitter Gregor Rossen van TIW Survivors noemt de ontwikkelingen in Het Parool ‘bizar’. ‘’We zijn al jaren in gesprek met de gemeente over een nieuwe locatie. Begin november kregen we de toezegging dat we in 2019 nog mochten blijven. Op 4 december moesten we toch weer weg en op 2 januari mogen we weer blijven.’’ Volgens Het Parool wilde Amsterdam de uitkomst van een onderzoek van de KNBSB naar de capaciteit op Middenmeer afwachten. Ook heerste er twijfel of er wel genoeg tijd was om de samensmelting van TIW Survivors met OVVO goed te laten verlopen. ‘’Toch liet Diemen op 4 december per e-mail aan TIW Survivors weten dat in grote hoofdlijnen overeenstemming was bereikt met Amsterdam en dat de verhuizing zou doorgaan. Twee dagen later volgde al de uitkomst van het onderzoek van de KNBSB, die niet positief was over de plannen.’’