Buitenlust

Ons Diemen stelt 26 vragen over bouwplan Buitenlust

De fractie van Ons Diemen in de gemeenteraad heeft een lijst van 26 schriftelijke vragen gesteld over de bouwplannen op het speelveld in de wijk Buitenlust. De éénmansfractie wil onder meer weten hoe de participatie van de omwonenden verder geregeld is en stelt ook vragen over het haalbaarheidsonderzoek en over de eventuele bouwkundige risico’s voor omliggende woningen. De plaatselijke partij vraagt ook nog waarom de omwonenden in mei vorig jaar zo laat geïnformeerd werden. Verder vraagt Ons Diemen of het bestuur van de naastgelegen Israëlische begraafplaats op de hoogte is gesteld en wat dat bestuur vindt ‘van bebouwing zo dicht op hun begraafplaats’. In het algemeen stelt de fractie: ‘’Hoe kan het dat noodzakelijke (groen- en sport) voorzieningen die de kwaliteit van woonwijken waarborgen zomaar opgeofferd kunnen worden ten behoeve van woningbouw?’’ Ons Diemen heeft de vragenlijst opgesteld naar aanleiding van gesprekken met de bewoners van Buitenlust. Die hebben zich inmiddels verenigd in de Werkgroep Buitenlust Groen die de bouwplannen wil bestrijden.