Fraudecontrole

Petitie tegen uitbreiden sportpark bij Diemen-Noord

Bewoners van IJburg hebben een petitie opgezet tegen het plan van Amsterdam om nog eens vier kunstgrasvelden aan te leggen in het Diemerpark, pal tegenover Diemen-Noord aan de overzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal. In het park ligt al een sportcomplex dat veel wordt gebruikt. ‘’Het Diemerpark is een waardevol natuurgebied. Met zeldzame dieren en planten heeft het de grootste biodiversiteit van alle parken in Amsterdam. Het gemeentebestuur onderschrijft het belang van groen voor de gezondheid en het welzijn van haar bewoners. Ook wil de gemeente de biodiversiteit in de stad zoveel mogelijk behouden en versterken. Niettemin wil diezelfde gemeente het sportterrein in het Diemerpark verder uitbreiden met nog meer kunstgras (= plastic) sportvelden. Dat gaat ten koste van het karakter van het park en van de mensen die voor de ruimte, voor de natuur of voor een wandeling in het park komen’’ aldus de petitie die al door meer dan 700 mensen is ondertekend.