GroenLinks

GroenLinks Diemen ernstig bezorgd over biomassacentrale

De raadsfractie van GroenLinks Diemen is ernstig bezorgd over het plan om een grote biomassacentrale te bouwen bij de bestaande Nuon-centrale in Over-Diemen. Dat meldt de partij op Twitter. GroenLinks roept de bevolking van Diemen dan ook op donderdag naar de informatieve raadsvergadering te komen waar de plannen op de agenda staan: ‘Laat ook je zorgen zien over de biomassacentrale’. Of GroenLinks, met vijf leden de grootste fractie in de gemeenteraad van Diemen, dan ook tegen het verlenen van een ‘verklaring van geen bedenkingen’ zal stemmen, wil de partij niet vertellen. B&W, waar GroenLinks wethouder Jorrit Nuijens verantwoordelijk is voor het Nuon-dossier, hebben de raad geadviseerd wel zo’n verklaring af te geven op voorwaarde dat er een convenant over de verdere voorwaarden voor het project gesloten kan worden met Nuon en de gemeenten die de warmte van de centrale afnemen.