GroenLinks Amsterdam tegen biomassacentrale Diemen

GroenLinks in Amsterdam is tegen de komst van een grote biomassacentrale bij Nuon in Diemen. ‘’Amsterdam is op weg de groenste stad van Europa te worden. Een biomassacentrale in Diemen past daar niet bij. Tenzij Nuon keiharde garanties geeft over de duurzaamheid van de biomassa die er verbrand wordt,’’ schrijft de partij op Twitter. GroenLinks is met tien van de 45 zetels de grootste fractie in de gemeenteraad van Amsterdam. De partij voegt zich met haar bezwaren bij de groeiende lijst van organisaties en personen die protesteren tegen het plan voor de biomassacentrale aan de Overdiemerweg in Diemen. Daarnaast zijn ook uit diverse wijken in Diemen, waaronder Plantage de Sniep, en recent ook uit IJburg protesten te horen. De gemeenteraad van Diemen moet donderdag 31 januari een besluit nemen of het al dan niet een verklaring van geen bedenkingen af wil geven. De uiteindelijke vergunning moet verleend worden door de provincie Noord-Holland.