Diemer Festijn

Vraagtekens bij ballonnen-wedstrijd Diemer Festijn

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad ‘heeft op zijn zachtst gezegd moeite met het oplaten van ballonnen door de milieuschade en het dierenleed die ermee gepaard gaan’. Fractieleider Nicole van Engelen vraagt B&W daarom of er bij het Diemer Festijn nog ballonnen worden opgelaten en als dat zo is, of dat dan onderwerp van overleg is tussen het college en de organisatoren? Uit betrouwbare bron is inmiddels duidelijk geworden dat het Diemer Festijn de ballonnenwedstrijd al drie jaar geleden heeft geschapt. GroenLinks wil ook weten of scholen in Diemen nog ballonnen oplaten en of dat ook gebeurt op andere momenten of bij festiviteiten in Diemen. ‘’Wat zijn de regels in Diemen op dit gebied?”. GroenLinks verwijst bij dat alles naar de gemeente Zeist waar recent een verbod op het oplaten van ballonnen is afgekondigd.