Grote toeloop bij info-avond centrale Diemen verwacht

Op de informatie- en inloopavond over het plan om in Over-Diemen een biomassacentrale te bouwen wordt een groot aantal belangstellenden verwacht. De bijeenkomst vindt maandag 11 februari van 19.00 tot 21.00 uur plaats in Theater de Omval in Diemen en wordt georganiseerd door Nuon dat de centrale wil bouwen op haar terrein aan de Overdiemerweg achter de Maxis. Door verschillende milieu- en natuurgroepen, niet alleen uit Diemen maar ook uit IJburg, andere wijken in Amsterdam, Groote Meren (Muiden) en Weesp is opgeroepen naar de bijeenkomst te komen om informatie te krijgen maar ook om te protesteren tegen de biomassacentrale. De petitie tegen de centrale was zaterdagavond al door ruim 4.200 mensen ondertekend. De gemeenteraad van Diemen heeft ondanks ernstige bedenkingen een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen moeten afgeven maar ziet dat vooral als start van de verdere inspraak- en informatieprocedure.