Heel Diemen-Zuid wordt zo snel mogelijk blauwe zone

In alle straten in Diemen-Zuid waar tot nu toe nog geen parkeerregulering geldt, wordt een blauwe zone ingevoerd. Het plan was al de bestaande blauwe zone per 1 april uit te breiden met een aantal straten. Maar omdat door het uitwijkgedrag naar verwachting grote parkeeroverlast kan ontstaan in de rest van de wijk stellen B&W nu voor de rest van Diemen-Zuid waar nog geen blauwe zone van kracht is zo snel mogelijk daarna in één keer mee te nemen. Het gaat dan om Polderland, Schelpenhoek, Biesbosch, Boschplaat, Griend, Slijkschelp, Venusschelp, Hartschelp, resterend deel van de Boven Rijkersloot, Tapijtschelp, Ringkade, Gemaal, Binnenpolder, Dijkhuizen, Boekweitdonk, Maisoord, Koolzaaderf, Karwijzaaderf,  Maanzaaderf, Vlasdonk, Roggekamp, resterend deel van  Akkerland en het resterend deel van Polderland. Bewoners van die straten wordt wel voldoende tijd gegeven om een parkeerontheffing aan te vragen.