Buitenlust

Bouw sociale woningen Buitenlust blijft op agenda

De bouw van een veertigtal sociale woningen in Buitenlust in Diemen-Centrum blijft op de agenda staan. Dat blijkt uit antwoorden van B&W op vragen van de raadsfractie van Ons Diemen. Bij de komende participatie van omwonenden bij de verdere plannen ‘staat de vraag hoe woningbouw mogelijk kan worden gemaakt centraal’. B&W zien bebouwing van het speelveld bij Buitenlust als één van de mogelijkheden om binnen Diemen de gewenste goedkopere huurwoningen te bouwen. In het daar te bouwen complex, dat vier tot vijf woonlagen zou tellen, kunnen dan huizen met een huur tot maximaal 710 euro per maand komen. Momenteel wordt onderzocht of woningbouw op die locatie technisch inderdaad mogelijk is. Het college meldt in de antwoorden verder dat 18 procent van de huidige woningen in Diemen tot de sociale huur behoren terwijl 40 procent van de bevolking voor dat soort huizen in aanmerking komt. De informatie uit de antwoorden aan Ons Diemen is of wordt ook aan de bewoners van Buitenlust gestuurd.