Holland Park

Holland Park Diemen krijgt eigen huisartsenpraktijk

De nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen krijgt op den duur een eigen huisartsenpraktijk. Bewoners van Holland Park kunnen voorlopig terecht in gezondheidscentrum Diemen-Zuid. De sinds 1 september daar bestaande huisartsenstop wordt per 11 februari ingetrokken. Ook patiënten elders uit Diemen-Zuid kunnen zich dan weer bij het centrum inschrijven.

Het GZC is er in geslaagd voor de praktijk Hoefsloot huisarts Sterre Hartong aan te trekken. In de loop van dit jaar krijgt zij ook een tweede collega. Ook is er een nieuwe assistente aangesteld. Patiënten uit Holland Park  kunnen zich inschrijven in de praktijk van Hoefsloot/Hartong. Als er voldoende patiënten uit de nieuwe wijk zijn, dan verhuist die praktijk naar een eigen ruimte in Holland Park en verhuizen alle patiënten uit de nieuwe wijk met deze praktijk mee. Voorlopig kunnen deze patiënten terecht in het gezondheidscentrum en op de dependance op de Campus. ‘’Nu zijn er nog te weinig patiënten om een zelfstandige praktijk te kunnen opstarten op een nieuwe locatie. Door de nieuwe praktijk binnen het gezondheidscentrum te laten groeien is het toch mogelijk om aan een te kleine groep patiënten alle service en zorg te verlenen,’’ aldus directeur a.i. Jan Heijs. Het centrum verwacht een grote toeloop en waarschuwt nieuwkomers dat het even kan duren voordat de aanmeldingen verwerkt zijn.