lijn 19

Veel klachten uit Diemen over oude trams op Lijn 19

Veel Diemenaren klagen over de oude trams op Lijn 19. Die trams maken veel lawaai, zijn koud en niet comfortabel. Daarbij is de ruimte voor rolstoelen en kinderwagens te krap en te onhandig. Dat blijkt uit de opmerkingen over het openbaar vervoer in Diemen die zijn ‘verzameld’ door de raadsleden Bert Timmer, Nico Portegijs en Wim Advokaat die Diemen vertegenwoordigen in de Vervoerregio. ‘’Voor de langste tramlijn van het GVB is onbegrijpelijk dat dit oude materieel hierop is ingezet, met alle ongemakken van dien. Er is een luide roep om hier snel verbetering in aan te brengen en niet te wachten tot het nieuw bestelde materieel beschikbaar is. Dat duurt veel te lang,’’ concludeert Timmer. Ook wordt veel geklaagd over de drukte op Lijn 19, mede doordat regelmatig ritten uitvallen. Ook de overstap van Lijn 19 op het Alexanderplein leidt tot klachten. Die halte is volgens de Diemer gebruikers van de tram te smal en te kort en ook is de abri te klein. Andere punten die worden genoemd zijn het ontbreken van een rechtstreekse bus van Diemen naar het Amstelstation, de overstap van Lijn 44 naar Lijn 19 en het ontbreken van een loopbrug tussen de halte van Bus 44 op station Diemen Zuid en het metro/treinstation. De drie raadsleden bespreken de binnengekomen reacties eind februari met het GVB.